Poodle Forum banner

Zakupy w Ritter

433 views 9 replies 7 participants last post by  cowpony  
#1 ·
Czy Twój pudel lubi zakupy?
Ritter uwielbia to. Lubi podróż samochodem do sklepów. Lubi spacerować, oglądać nowe widoki i wąchać nowe rzeczy. Lubi poznawać nowych ludzi, zwłaszcza tych, którzy go głaszczą, mówią mu, że jest przystojny i dają mu smakołyk.

Wczoraj musiałem odebrać receptę w przyjaznej psom aptece w mieście. Ritter był zachwycony, że mógł pójść. Miałem trochę dodatkowego czasu, więc przeszliśmy się po dzielnicy handlowej. Niestety, jedynym innym przyjaznym psom sklepem jest bank, a ja tam nic nie potrzebowałem. Ritter był trochę niezadowolony, że nie otwierałem dla niego żadnych drzwi sklepowych. W końcu zaparkował się na schodach sklepu z telefonami komórkowymi i stał, czekając.

Byłem bardzo rozbawiony. Dałem mu chwilę do namysłu. Po prostu stał, patrząc między mną a sklepem z elektroniką, z wyrazem twarzy mówiącym: „No dalej, otwórz już drzwi”. W końcu zapytałem go tonem czułego zniecierpliwienia: „Co TY zamierzasz zrobić z telefonem komórkowym?”

Ritter tylko spojrzał na mnie z błaganiem w oczach. Przechodzień, który nas ominął, wybuchnął śmiechem, słysząc moje pytanie. Odwrócił się i zrobił kilka kroków do tyłu, aby móc dalej obserwować nasz mały spór. W końcu poinformowałem Rittera: „Nie, to NASTĘPNE drzwi” i poprowadziłem go ulicą do apteki.

#2 ·
Annie bardzo lubi zakupy. Wykazuje wyraźną preferencję dla sklepów, które są dla mnie zbyt drogie – drogie salony fryzjerskie, eleganckie butiki, biura nieruchomości i wytworne restauracje. Lubi też bank i wyraziła duże zainteresowanie chodzeniem na imprezy podczas naszych nocnych wędrówek po centrum miasta.

#3 · (Edited)
Annie bardzo lubi zakupy. Wykazuje wyraźne upodobanie do sklepów, które są dla mnie zbyt drogie – drogich salonów fryzjerskich, eleganckich butików, biur nieruchomości i wytwornych restauracji. Lubi też bank i wyraziła duże zainteresowanie chodzeniem do klubów podczas naszych nocnych spacerów po centrum.
Dewy też chce w tym uczestniczyć😲. Zatańczyę two-step z Heartland boogie 🤠 🐩 🎶

Remix!

Gdyby nie Cotton Eye Joe, wyszłabym za mąż dawno temu.🤭🪕

Remix!

🔊🔊

🫣🍻🥸😎
Boots n cats n boots n cats n boots n cats n boots n cats. 🕺🛸🐩🐩 🐈‍⬛🐈‍⬛.

Dwie rzeczy, które kocha: moje buty i ten kot. Jest Rosjanką, więc czuje się tu jak w domu. Pokaże tej niemieckiej pudlicy, jak się to robi.

Jest bardzo dobra w zginaniu nut.

Time Warp Remix!

🎶🎙🎼🐈‍⬛👯‍♀️ Meow me oh wow meow meow mu meow muh meow🛸🥏💿👯‍♀️🐈‍⬛.

Te zwierzęta mnie jeszcze wykończą😅🤣.

#4 ·
Pinot też lubi zakupy. Na szczęście w San Francisco domyślnie wszystkie sklepy są przyjazne psom (z wyjątkiem lokali gastronomicznych, sklepów spożywczych i placówek medycznych, takich jak apteki – zazdroszczę wam przyjaznej psom apteki).

Uwielbia salony fryzjerskie i siłownie. Myślę, że zapachy tam muszą być intensywne. Za każdym razem, gdy przechodzimy obok nich (co zdarza się bardzo często), zatrzymuje się i wtyka tam nos. Czasami ludzie wychodzą, żeby zaoferować mu smakołyk. Zwykle mówię „Pinot, miałeś już fryzurę”, co wywołuje śmiech.

Kilka tygodni temu pomógł mi wybrać tkaninę na nasz stojak na wino. Zrobiłem pokrowiec, aby chronić butelki przed słońcem.

Image

Image

#5 ·
Ritter i Galen wybrali się dzisiaj do sklepu z artykułami dla majsterkowiczów. Świetnie się tam bawili. Wiele osób oferowało im głaskanie i drapanie po uszach. Czterech różnych sprzedawców oferowało im smakołyki dla psów. Ritter, jak zawsze, chciał sprawdzić alejkę z nasionami dla ptaków i karmą dla królików. Nie jestem pewien, dlaczego palety siana i nasion słonecznika są tak interesujące, ale zawsze lubi spędzać czas, węsząc przy nich.

#7 ·
Beau uwielbia chodzić wszędzie tam, gdzie ja, w tym na zakupy. Lubi sprawdzać każde drzwi, żeby zobaczyć, czy powinniśmy wejść. W większości miejsc zna nasze zwykłe drzwi, sklepy zoologiczne i te, w których lubię przeglądać. Sklepy z artykułami dla majsterkowiczów są stałym punktem i wie, jak zdobyć smakołyki od kasjerów i które je mają. Taki mądry.🤓 Tutaj zeszłoroczny Beau czekał, aż go pogłaszczą w Apple Store.
Image

#8 ·
Beau uwielbia chodzić wszędzie tam, gdzie ja, w tym na zakupy. Lubi sprawdzać każde drzwi, aby zobaczyć, czy powinniśmy wejść. W większości miejsc zna nasze zwykłe drzwi, sklepy zoologiczne i te, w których lubię przeglądać. Sklepy z artykułami dla majsterkowiczów są regularne i wie, jak zdobyć smakołyki od kasjerów i które je mają. Taki mądry.🤓

Tutaj był w zeszłym roku, czekając na głaskanie w Apple Store.
View attachment 537336
Galen też zawsze chce siedzieć na meblach ludzi. On też jest człowiekiem, prawda?

#9 ·
Tiki był moim psem asystującym, więc mógł wszędzie ze mną chodzić i bardzo mu się to podobało. Od czasu do czasu, tylko dla jego nagrody, ponieważ zachowywał się tak wspaniale nawet w sklepie spożywczym przy ladach mięsnych, zabierałem go do sklepu rolniczego, gdzie sprzedawano pisklęta, lub do miejsc, gdzie sprzedawano małe zwierzęta, takie jak króliki, świnki morskie, myszy itp. Zamiast robić zakupy, pozwalałem mu przez chwilę zostać, po prostu zafascynowany obserwując te małe zwierzątka!

#10 ·
Tiki był moim psem asystującym, więc mógł wszędzie ze mną chodzić i bardzo mu się to podobało. Od czasu do czasu, dla jego nagrody, ponieważ zachowywał się tak wspaniale, nawet w sklepie spożywczym przy ladach mięsnych, zabierałem go do sklepu rolniczego, gdzie sprzedawano pisklęta, lub do miejsc, gdzie sprzedawano małe zwierzęta domowe, takie jak króliki, świnki morskie, myszy itp. Zamiast robić zakupy, pozwalałem mu przez chwilę powisieć, po prostu z fascynacją obserwując te małe zwierzątka!
Aww. Jak słodko, że zabrałeś go, żeby pooglądał zwierzątka kieszonkowe. Czasami zabieram Rittera do Petco, żeby pooglądał fretki. Uważa je za fascynujące.