Poodle Forum banner

Dubs chwali się swoją nową skrzynią

391 views 11 replies 8 participants last post by  I_love_dogs  
#1 ·
Dubs wyrósł ze swojej pierwszej klatki i przesiadł się na klatkę o wymiarach 30 x 19 x 21, gdzie może rozciągnąć swoje długie pudlowe łapy. Powinnam była wiedzieć, że jest to potrzebne, gdy ostatnio nie chciał wchodzić do swojej klatki. Teraz znów jest sobą, szczęśliwy jak zwykle. Niesamowite jest to, jak pudle zawsze dają nam znać, kiedy czegoś potrzebują lub chcą.
Image

#7 ·
Prawdopodobnie będziesz potrzebować jeszcze jednego powiększenia, zanim skończysz! Elroy jest w 48-calowej klatce i jest WŁAŚNIE wystarczająco duża. Dobrze, że przestał rosnąć! Oto on, rozciągnięty na kanapie, obok swojej klatki. Właśnie zmierzyłem go na 46 cali od czubka do palców 🤣! View attachment 537431
Czy nadal trzymasz Elroya w klatce?

#8 ·
Ciągle korzysta ze swojej klatki na drzemki, a czasem na nocne spanie. Rzadko go zamykam, ale czasami mam gości, o których nie chcę, żeby się ekscytował, i zamykam go na kilka minut, żeby trochę się uspokoił. To samo, jeśli ktoś przychodzi do pracy (hydraulik, elektryk itp.). Zawsze będę miał dla niego klatkę. Nie każdy tak robi, więc jeśli to nie dla ciebie, to też jest w porządku.

#9 ·
Eddie ma przez cały czas otwartą klatkę, czasem po prostu się w niej kładzie. Kiedy ktoś puka do drzwi, Eddie biegnie i szczeka, jakby cię żywcem zjadł, jeśli je otworzysz! Mówię mu "dobry piesek klatka..." on szczęśliwie odchodzi i kładzie się w swojej klatce, podczas gdy ja otwieram drzwi i on zostaje, dopóki go nie "zwolnię". Mam też składaną klatkę kempingową, którą zabieram do hotelu lub gdy zatrzymuję się u przyjaciół lub rodziny. Czuje się bardziej komfortowo, bezpiecznie w swojej klatce, jeśli wychodzę popływać, zjeść obiad lub cokolwiek innego.

#10 ·
Loki jest raczej niewielki, więc potrzebował tylko 42-calowej klatki. Ma ona pokrowiec, dzięki czemu stanowi miłe, ciemne miejsce do spania w ciągu dnia. Zamykamy drzwi, gdy gotujemy mięso i gdy ktoś pracuje przy domu. Chcę, żeby czuł się komfortowo w klatce, ponieważ może być konieczna ewakuacja z powodu huraganu. Hotel, w którym ostatnio przebywaliśmy, wymagał, aby psy były umieszczane w klatkach, jeśli zostawialiśmy je w pokoju bez nadzoru.